07:00
ТУРБОТА ПРО ДІТЕЙ...

25 січня відбулось чергове засідання виконавчого комітету. Члени виконавчого комітету встановили розмір батьківської плати за перебування дітей в дошкільних навчальних закладах міста в розмірі 70% фактичної вартості харчування дитини.

Згідно з прийнятим рішенням звільняються від батьківської плати за перебування дітей в дошкільних навчальних закладах міста: діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який установлено законом про Державний бюджет України на 2017 рік; діти, батьки яких потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС; діти-інваліди; діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків; дітей загиблих учасників бойових дій АТО та поранених учасників бойових дій АТО, які втратили працездатність.
Розмір плати зменшується на 50 відсотків для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей. Звільняються від оплати діти учасників АТО за додаткові освітні послуги у дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах, дитячо-юнацькій спортивній школі, та гуртках і студіях будинку дитячої та юнацької творчості секціях при позашкільних закладах.
На засіданні було затверджено рішення “Про вартість харчування дітей загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів у 2017 році”, яким встановлено в загальноосвітніх навчальних закладах м.Первомайський безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, учнів 1-11 класів із числа сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям».

У 2017 році середня денна вартість безкоштовного харчування учнів встановлена у таких розмірах: учні 1-4- класів - 3 грн.00 коп.; учнів 1-11 класів із числа сиріт, позбавлених батьківського піклування, учні із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям», дітей загиблих учасників бойових дій АТО та поранених учасників бойових дій АТО, які втратили працездатність - 8 грн.60 коп.

Середня денна вартість харчування дітей дошкільних навчальних закладів затверджена у розмірі 19 грн.80 коп., у тому числі: для дітей віком 1-3 роки – 14,30 грн., для дітей віком 3 – 6 років – 21,70 грн.

Переглядів: 283 | Додав: AppleNTU | Рейтинг: 0.0/0