10:02
Міська акція проти наркореклами

В акції взяли участь представники 7 шкіл міста, ДЮСШ та гості з Міжнародної антинаркотичної Асоціації (МАА). Всього 9 команд по 12-15 осіб. Концертна програма була підготовлена колективом ПК "Хімік", Будинком дитячої та юнацької творчості.

Танцювальна композиція з буквами з слова «ЖИВИ» викликала шквал емоцій у глядачів. Анастасія Крушеницька в черговий раз вразила своїм вокалом з піснею "Живи". Один з гостей відразу розташувався на ударній установці і влився в музичний супровід концертної частини акції.
Зафарбовування наркореклами не єдина мета. Наркоманія - це проблема, що виникла внаслідок байдужості суспільства один до одного. Зупинити поширення наркотиків неможливо, поки на них є попит. А ось знизити попит внаслідок колективної боротьби і пропаганди згубних наслідків цієї недуги - більш реальне рішення.
Повертаючись до акції, слід зазначити, що, завдяки інтернет-активності жителів, ми сформували базу даних із 64 локацій, яку розділили між 9 командами ліквідаторів, озброївши їх фарбою і інструментами. 
Команда МАА разом з центром соціальних служб крім фарбування поширювала матеріали про шкоду наркоманії та її профілактики, спілкувалися з жителями міста.
Коли команди почали повертатися з завдань, то результати перевершили всілякі очікування. Хтось дивував кількістю ліквідованих написів (5 школа - 43), хтось дизайном зображень. Загальна кількість зафарбованих рекламних написів 138.
Кожен з учасників долучився до реального, а не постановочного квесту, з реальним результатом, спрямованим на порятунок чийогось життя.
Школярі могли спілкуватися з представниками МАА, які знаходяться на реабілітації після вживання наркотиків і отримати знання, як працюють наркопастки і як їх уникнути. За їх словами, вартість одного напису 30 грн, їх наносять «чайки» за дози. І той, хто малює, як правило, вже «на тій стороні». Найчастіше це квиток в один кінець. Повернутися вдалося не багатьом. Вони серед тих, хто бореться за своє життя. Домовилися з ними про продовження освітньої співпраці!
Учасники стали частиною великої важливої справи. 

Переглядів: 243 | Додав: AppleNTU | Рейтинг: 0.0/0