08:53
Семінар вчителів, які будуть працювати у 1-х класах

03 березня 2018 року на базі Первомайської школи І-ІІІ ступенів №7 стартувала очна робота з підвищення кваліфікації вчителів початкових класів шкіл міста, які будуть працювати з 1-го вересня 2018 року у 1-х класах. Тема організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників: «Особливості організації освітнього процесу у 1-му класі в умовах упровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти». Перше заняття проводили вчителі – Байдакова Ю.С. (гімназія №3) та Обченко К.О. (ЗОШ №7), підготовка яких як тренерів була здійснена на базі Харківської академії неперервної освіти. Координатором цієї роботи на рівні КВНЗ «ХАНО» є Ротфорт Д. В., кандидат педагогічних наук, методист. У тренінгу взяло участь 14 вчителів, 7 заступників директорів з навчально-виховної роботи та Довженко В.М, завідувач методичним кабінетом. Під час лекції йшла мова про мету та головні компоненти Нової української школи: дитиноцентризм, компетентнісний підхід, педагогіка партнерства; про сучасного нового вчителя.

Проведена робота в групах дала змогу об’єднати вчителів для подальшої спільної діяльності. Практичний блок за персональними комп’ютерами містив у собі завдання щодо створення презентацій з анімаційними ефектами. Всі присутні успішно створили презентації з тригерами для розв’язування учнями математичних прикладів.

Напрацьовані практичні матеріали допоможуть вчителям підготувати сучасне освітнє середовище, нададуть перспективу їх використання в умовах нових змін. Заняття було тривалим (з 9 до 16 години), але слід відзначити, що вчителі залишили заняття-тренінг з позитивним відчуттям, що НУШ дає більше свободи в практичній діяльності. Отже, сьогодні до слухачів була доведена ідея Нової української школи. Вчителі висловили впевненість, що завдяки такій організації роботи нову свідомість вчителя буде вибудовано.

Слухачі отримали «домашнє завдання». Наступне засідання відбудеться 17 березня 2018 року.

Переглядів: 308 | Додав: AppleNTU | Рейтинг: 0.0/0