15:09
Семінар керівників закладів загальної середньої освіти

23 листопада 2017 року на базі ЗОШ I-III ступенів №5 відбувся семінар-практикум керівників закладів освіти та їх заступників із навчально-виховної роботи за темою «Шляхи оновлення змісту освіти через інтеграцію елементів медіаосвіти в умовах реалізації концепції «Нова українська школа» (керівник Довженко В.М., завідувач ММК).

Під час науково-методичного блоку були презентовані питання: «Організація освіти дорослих в Україні (Довженко В.М., завідувач ММК), «Управлінські аспекти впровадження медіаосвіти в систему роботи освітнього закладу» (Стоцька О.А., директор ЗОШ I-III ступенів №5), «Особливості забезпечення партнерської взаємодії між учасниками освітнього процесу з метою формування медіа компетентності (з досвіду роботи) (Заболотня С.П., заступник директора з НВР ЗОШ I-III ступенів №5).

Фрагменти відкритих уроків: Садовська Т.С.(основи здоров’я) за темою «Безпека в домі. Побутові небезпеки»; Чубукіна І.О. (основи здоров’я) за темою «Взаємодія з іншими людьми. Дружній клас»; Мартиненко Н.Г. (правознавство) за темою «Конституція України – основний закон держави»; Охотникова С.М. (інтегрований курс «Література») за темою «М.Ю. Лермонтов: відомості про життя та творчість. Кавказ у житті та творчості поета»; Толокнєєва Т.О. (математика) за темою «Розв’язання рівнянь»; Горбунова Л.М. (екологія) за темою «Забруднення». Основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища»; Чернушенко Т.І. (виховна година) за темою «Слідами 4-В класу. Випуск класної настінної газети»; Задорожня Л.Г. (інтегрований урок «Основи медіа грамотності» та «Інформатика») за темою «Створення презентації про улюблений фільм»; Бондар В.Г. (тренінг) за темою «Профілактика кібербулінгу в учнівському середовищі»; Даниленко В.О. (практичне заняття) за темою «Роль реклами в сучасному світі», які відвідали учасники семінару, де вчителі продемонстрували використання медіа-засобів під час освітнього процесу, за допомогою яких формують ключові та предметні компетентності.

Учасники семінару-практикуму під час роботи в групах розробляли проект «Формування медіа-інформаційної компетентності учасників освітнього процесу».

За результатами вихідного анкетування була визначена висока результативність проведення семінару.

Переглядів: 556 | Додав: AppleNTU | Рейтинг: 0.0/0