14:10
Про роботу літніх мовних таборів

    З метою якісного навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України, наближення до європейських стандартів та популяризації вивчення іноземних мов серед українських школярів улітку 2017 року на базі 3-х таборів відпочинку з денним перебуванням організовано роботу літніх мовних таборів.

    Згідно Методичних рекомендацій щодо організації літніх мовних таборів, наданих Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації від 12.05.2015 № 03-30/1793 «Про проведення літніх мовних таборів», працювати в мовних таборах можуть учителі шкіл, викладачі вищих навчальних закладів, недавні випускники вищих навчальних закладів, носії мови, які перебувають у Харкові та області, студенти, люди різного віку і професій, які володіють однією або декількома іноземними мовами.

   Цей проект ґрунтується на волонтерських засадах. Саме тому надважливим є залучення якомога більшої кількості волонтерів, котрі володіють іноземними мовами. Волонтерами можуть стати як громадяни України, так і іноземці.

     Первомайська гімназія № 3 з 2012 року активно співпрацює з Інститутом Конфуція Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна. Метою співробітництва є сприяння подальшого розвитку гуманітарного, наукового та культурного співробітництва, укріплення взаєморозуміння між народами та розвиток освітніх зв‘язків між громадянами України та Китайської Народної Республіки.

       В результаті з 2012/2013 навчального року в гімназії організовано класи з вивченням китайської мови (1, 2, 3 роки навчання), надана можливість проведення педагогічної практики на базі гімназії для студентів іноземців Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, які вивчають китайську мову, створені необхідні умови для вивчення української мови китайським учням, які в рамках міжшкільного обміну будуть приїздити в Україну, з використанням матеріально-технічної бази гімназії.

     В рамках співробітництва з Інститутом Конфуція Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна щороку в червні місяці на базі Первомайської гімназії № 3 організовується робота літнього мовного табору з метою поглиблення знань учнів з вивчення китайської та англійської мови. До роботи, крім педагогів гімназії, залучаються студенти волонтери, які є носіями англійської та китайської мови Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, які навчаються на базі Інституту Конфуція.

 

Переглядів: 342 | Додав: AppleNTU | Рейтинг: 0.0/0